1 Mart 2014 Cumartesi

Merhaba Yabancı !

Merhaba YABANCI!

Yabancı diyorum çünkü hal ve tavırlarından bu ülkeyi ve bu ülkenin insanlarını yeterince tanımadığın anlaşılıyor..  

Çünkü tanısaydın, bu ülkenin ve bu milletin, - öncesini hesaba bile katmıyoruz - resmi tarihe göre bu topraklara girdiği 1071' den beri nasıl sahipsiz değilse, bugün de SAHİPSİZ olmadığını, o zamandan bu yana nasıl kimsesiz değilse, bugün de KİMSESİZ olmadığını bilirdin...

Bu ülke ve bu millet çok badireler atlattı; çok zalimler, çok zulümler, çok yıkımlar gördü ama hepsinden başı dik ve daha güçlü çıkmasını bildi.. Üstelik bir değil birkaç kere işgal altına bile alındı, gene yılmadı, gene yıkılmadı..

Dediler ki;

“Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini\ Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?”

Dedi ki;

 “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini\ Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini !”

Bu ülkede hakkı, hukuku, adaleti ayaklarına aldığını sananların, kanun- u mutlak benim diyenlerin, ben yaptım oldu diyenlerin, Anayasa' yı ve yasaları bir kere delmekle bir şey olmaz diyenlerin, hâşâ “Mutlak güç ve kudret bana aittir” diyenlerin akıbeti ortada değil mi? Hatta bir görüşe göre canlı örnekleri şu anda Silivri' de, Metris' te değil mi? Onlar da bir vakitler aynı şeyleri söylemiyor muydu? Ne oldu onlara?

Bilirsin, bu âlemde hukuk dediğimiz şey kaygan zemindir yabancı! Oynaktır, adamına göre bel kıvırır, sağı-solu belli olmaz, gözü de kapalı olduğundan kılıcın kime batacağı belli olmaz..

Kader’ e inanıp inanmadığını bilmiyorum zira ben “ Para ile imanın kimde olduğunu Allah’ tan başka kimsenin bilmediğine” inananlardanım.. Ama, inansan da inanmasan da Dehr’ in rüzgarı, talihin çarkı tersine dönmeyiversin bir kere… Ki tarih bunun sayısız örnekleriyle doludur..

Ne demişler vaktiyle? “ Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli !” Bilmiyor musun sen bu sözü? Hiç mi duymadın? Peki “ Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var !” sözü de mi sana yabancı EY YABANCI !!

Ama sen de haklısın.. Sen dışarının desteğiyle geldin belki amma, dışarıdan gelmedin.. Yabancı olsan bile içimizdeydin, içimizden biriydin.. Sen 30 yıllık ekinin mahsulüsün. Otuz yılda ekilene, biz su taşıdık, çapaladık, gübreledik, besledik, büyüttük ve bu ürünü aldık...

Haklısın Yabancı, hatanın büyüğü bizde, sana kızmamız doğru değil, çok yersiz.. Doğru söylüyorsun, “Sen bizim HAKİKATİMİZ değilsin ama perdede görünen GERÇEĞİMİZSİN..”

Şimdi vakit SENİNLE yüzleşme vaktidir..

Şimdi vakit hatalarımız anlama, kabullenme ve ders çıkarma vaktidir…

Şimdi vakit tüm Türkiye için tevbe ve istiğfar vaktidir… Çünkü; anlaşılan o ki; tevbe ve istiğfar etmedikçe rahmet gelmeyecek!..


Mutlu hafta sonları Türkiye!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder